Break up

Break Up

Release date

«Break up» er Morten Myklebusts tredje soloalbum, men det er første gang Susanne Sundfør står for produksjonen. De to har tidligere samarbeidet på radiohiten «Away» fra debutalbumet hans i 2012. Denne gangen har de slått seg sammen for å skape et helstøpt breakup-album. De ti låtene høres umiskjennelig ut som både Myklebust og Sundfør når de med et nedstrippet lydbilde, og flere nikk til 70-tallet, forteller historien om et forhold som uunngåelig går mot slutten.

Myklebust regnes av mange som en av de beste låtskriverne vi har på engelsk, og han har jobbet - litt i det skjulte - med flere av de største norske artistene de siste ti årene. Etter debutalbumet Morten Myklebust (2012) og The Sparks Flew Up (2015) har han –også i det stille– skaffet seg et trofast publikum og milliontall på strømme-fronten. På listen over selverklærte fans finner du blant annet Fran Healy (Travis) og Tom Chaplin (Keane), som har hentet ham til spillejobber rundt omkring i Europa.

Platen er spilt inn i samarbeid med noen av Norges største jazzmusikere. Gard Nilsen (trommer), Ole Morten Vågan (bass) og Andre Roligheten (blåseinstrumenter) setter alle sitt helt egne preg på «Break up», naturligvis i kompaniskap med Susanne Sundfør som bidrar blant annet på kor, synth og piano.

Morten Myklebust spiller gitar, piano og har skrevet alle låtene. Platen er mikset og mastret av Jørgen Træen (Duper Studio). Den er i hovedsak spilt inn Sundførs studio i Oslo.


1. Make Me

2. Bad Timing

3. Friends

4. Girl

5. Instrumental

6. Heartbroken

7. Little Things

8. Silhouette

9. Fallen In

10. Converted